Inspiration för påskdukningen


Vid högtider lämnar vi rutinerna bakom oss och väcker festkänslan med kreativitet och utsmyckningar. Vi vill ha glädje och gemenskap. 
Här har vi skapat tre olika påskdukningar med en enfärgad grå linneduk som bas. Fördelen med linne är att det inte behöver vara struket, det behöver inte ens ligga rätt för att vara en vacker bakgrund till din dukning.
Vilken stil passar dig bäst?

Vårig och lekfull

En lekfull påskdukning dekorerad med vårblommor och servetter vikta som påskharar. Dämpade grå, mullvadsbruna och naturtoner får vara bakgrund när färgsprakande vårblommor står i centrum. Servettvikningen är riktigt enkel att göra: Måla kanin-nos och ögon på äggen. Rulla ihop servetten från hörnan till en lång rulle och vik på mitten. Lägg servettändarna omlott och placera ägget i vecket som uppkom på servetten och så var den lilla servett-kaninen färdig! Till det lilla kaffebordet använder vi en fouta som duk.


Enkel och elegant

Inget säger festdukning som linneservetter och vackra blommor, här har vi använt linnehanddukar som servetter. Till dukningen hör också bordstabletter som är vackert och praktiskt att variera dukningen med. Blomsterarrangemang med slingrande rankor och stjälkar som får hänga ned över kanten på skålen ser festligt och generöst ut.

Ett tips är att ha flera uppsättningar bordstabletter att variera med men eventuellt behålla duken under vid påskens långfrukostar och goda middagar.


Varm och rustik

Duka upp för påsklunch utomhus. Kuddar och plädar i varma toner gör att vi vill sitta kvar länge. Som servetter använder vi rejäla kökshanddukar i linne.