Om oss

Linkelonk island bildades 2018. Vår filosofi är att välja produkter som är hållbara genom sin design och kvalitet. Vi värdesätter gott hantverk, goda arbetsförhållanden och respekt för miljön. 

Vi säljer produkter som genom sin design och kvalitet kommer att ha ett långt liv om du tar hand om dem. Här hittar du vackra, klassiska produkter av naturmaterial. Naturlig lyx helt enkelt.Personligt med Linkelonk Islands grundare


Jag är uppvuxen med att man ska vårda det man har och analysera vad man behöver när man köper nytt.

Jag älskar platsen jag bor på med nära till natur och möjlighet att alltid kunna gå ner till havet och ta en nypa frisk luft men ändå bo i ett samhälle och ha människor runtomkring sig.

Min egen stil går in i Linkelonk Islands, med mina värderingar att saker ska vara välgjorda, hålla länge och ha en klassisk look som alltid känns aktuell.

Vi tror på att välja kvalitet, vi säljer europeiskt linne som är det linne som har högst kvalitet i världen och vi väljer ut producenter som prioriterar hållbarhet. 

Vill man ta in Linkelonk Island i sin egen stil kan man lägga till generösa linnekuddar och en vacker pläd eller linne-fouta i sin soffa. Hellre än att fokusera på att byta saker med jämna mellanrum, titta på kvaliteten, välj det du tycker allra bäst om, behåll det och ta hand om det. 

Jag är väldigt förtjust i linnetygets stramhet, även om linne är skrynkligt är det alltid stiligt. En fördel med tanke på att få har tiden att alltid hinna hålla sitt hem tipp-topp. Ett annat knep jag gillar är att organisera med hjälp av korgar. Jag är inte superförtjust i att sortera, men att samla saker i korgar är snabbt gjort och man får överblick samtidigt som ytorna hålls rena från intryck.


Hållbarhetstänk

Jag började reflektera över kvalitet och brist på kvalitet som tonåring när jag letade i min mammas garderob. Där hittade jag svensk-tillverkade kläder. Kappor med perfekt passform och dubbla foder. -Som fortfarande var som nya! Det gick upp för mig att saker kan hålla hur länge som helst om det är tillräckligt hög kvalitet. Det är kärnan i hållbarhet för mig: Att spara på ändliga resurser men värdera tiden och skickligheten som gått åt i produktionen.