Integritetspolicy

INTEGRITETSPOLICY

För Linkelonk island är det viktigt att de personuppgifter vi hanterar är väl skyddade. Här kan du läsa om ur Linkelonk island hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).


PERSONUPPGIFTER

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. Genom att handla hos Linkelonk island AB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår hantering av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi varken säljer eller ger dina personuppgifter vidare till tredje part utan rättslig grund.

Linkelonk island AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning och om du önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden för att individuellt kunna anpassa marknadsföringen för dina behov.


VILKA UPPGIFTER LAGRAR VI?

För att kunna hantera din beställning och svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, t.ex. för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att följa en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen. I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.


BETALNINGSLEVERANTÖR

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalningsleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalningsleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. Vi använder Klarna som betalningsleverantör (betaltjänst).


FRAKTBOLAG

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL, Postnord.


NYHETSBREV

Om du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår leverantör för nyhetsbrevet. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.


RÄTTEN TILL TILLGÅNG

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.


RÄTT TILL RÄTTELSE

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.


RÄTTEN ATT BLI GLÖMD

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, undantag kan vara att data måste sparas för att uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).


ANSVARIG FÖR DATASKYDD

Linkelonk island AB är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.


SÅ SKYDDAR VI DINA PERSONUPPGIFTER

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.

INFORMATION OM COOKIES

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida. 

Mätpixlar används för Google Analytics, Facebook och Adwords. Mätdata kan inte kopplas till en fysisk person utan används enbart för insamlig av statistik eller marknadskommunikation. Varje användare kan välja att stänga av/blockera dessa via webbläsaren. På Facebook kan man dessutom välja bort innehåll från en specifik avsändare ur sitt flöde direkt i applikationen.